Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κεντρική Σελίδα   Περιεχόμενα


Χαιρετισμός Προέδρου
Διοικητικό Συμβούλιο
Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε.
Φεστιβάλ Βιβλίου
Πνευματικός Μάιος
Φεστιβάλ Αλεξανδρ/πολης
Δελτία Τύπου
Επικοινωνία

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η όμορφη Αλεξανδρούπολη, με την μεγάλη παράδοση στα γράμματα και την καλλιτεχνική δημιουργία φιλοξενεί το Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Συγγραφείς, εκδότες, πνευματικοί άνθρωποι και αναγνώστες κάθε ηλικίας δίνουν ραντεβού στο γνώριμο τόπο συνάντησης, επικοινωνίας και συζήτησης για το βιβλίο.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και φιλοξενεί σε δεκάδες περίπτερα 100 εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπώλες, οι οποίοι παρουσιάζουν 20.000 τίτλους από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Μεγάλη είναι η υποστήριξη των τοπικών φορέων της πολιτείας, της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τη δράση "Εγνατία του Βιβλίου και του Πολιτισμού", στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, άλλα και άλλες εκδηλώσεις όπως η ίδρυση και ο εμπλουτισμός βιβλιοθηκών, και η υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεταφέρει από την Ηγουμενίτσα έως την Αλεξανδρούπολη πνευματικά αγαθά όπως το βιβλίο, τη γνώση, τον πολιτισμό, στοιχεία απαραίτητα για την πολιτιστική ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Σε μια εποχή που ο πολίτης δέχεται καταιγισμό αμφιβόλου ποιότητας και αξίας τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ το διαδίκτυο συχνά κατακλύζεται από εγκληματικής φύσεως προϊόντα, το βιβλίο απαντέχει ως πιστός σύντροφος του ανθρώπου στη γνώση, τον πολιτισμό, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία.


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας
Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης


[ Κεντρική Σελίδα ] [ Χαιρετισμός του Προέδρου ] [ Διοικητικό Συμβούλιο ] [ Θεσμοί του Σ.ΕΚ.Β.Ε. ] [ Φεστιβάλ Βιβλίου ] [ Πνευματικός Μάιος ] [ Φεστιβάλ Αλεξανδρούπολης ] [ Δελτία Τύπου ] [ Επικοινωνία ]

Σ.ΕΚ.Β.Ε. 2011